Historier

Plastic Fantastic, Jyllands-Posten 2017
Artikelserie: I mange årtier var plastic løsningen på det meste. Nu danner plasticforureningen grundlag for en voksende bekymring. Den findes overalt omkring os: I verdenshavene, i naturen, dybt nede i Indlandsisen. Eksperterne kalder på et opgør. I en artikelserie spørger jeg: Hvor meget plastic er for meget plastic?

Læs artikelserie (pdf)

Ung og hjemløs, VICE 2017
Interview/portræt: Fra 2009 til 2015 er antallet af 18-24-årige hjemløse næsten fordoblet. Og intet tyder på, at det er blevet bedre siden. Gennem en uge sms’ede jeg med 18-årige Råbin, som har været hjemløs i tre år, for at finde ud af, hvordan det føles at leve på gaden i Danmark. Det blev ærligt, sjovt og øjenåbnende.

Læs artikel (web)

En tikkende bombe, Jyllands-Posten 2017
Feature: Dybt inde under Søren Bay Andersens kranieskal sidder der noget, som ikke skal være der. En lille, hasselsnødsformet klump på omkring 15 mm i diameter, som kan vende op og ned på hans liv. Og gøre det hele forbi, hvis den beslutter sig for det. Om hjernetumoren, behandlingen – og erkendelsen af, at man skal dø.

Læs artikel (pdf)

Kampen mod radikalisering, Jyllands-Posten 2017
Nyhed/baggrund: Rekordmange indsatte i danske fængsler bliver indberettet for mistanke om radikalisering. Indberetningerne bliver sendt direkte videre til PET og har ofte store konsekvenser for de indsatte. Eksperter kritiserer ordningen for at ramme for bredt. Spørgsmålet er: Er kampen mod radikalisering er gået for vidt?

Læs artikel (pdf)

Hvad fortryder du?, VICE 2016
Feature: Hvornår har du sidst talt åbent om noget, du fortryder? Noget, som vel at mærke er større og mere betydningsfuldt end den løbetur, du ikke kom ud på eller de mokkasiner, du ved en fejl kom til at bestille på nettet. Nej, vel? Så er du faktisk som de fleste. Jeg spurgte fem unge, hvad de fortryder mest i deres liv.

Læs artikel (link)

Det ubehagelige design, Jyllands-Posten 2016
Baggrund: Bænke med armlæn i midten, så man ikke kan ligge på dem. Postkasser, der skråner, og høj musik, der skal holde folk væk: Overalt er det offentlige rum designet til at afholde os fra en bestemt opførsel. Jeg undersøgte, hvordan det ubehagelige design vinder frem – ofte uden at vi selv lægger mærke til det.

Læs artikel (pdf)

Linda P tur/retur, Jyllands-Posten 2016
Interview: I mange år herskede hun nærmest enerådigt over det alkoholiserede og bramfri Sydhavnsunivers, hun selv havde skabt. Så gik hun ned med stress, lagde alkoholen på hylden og lærte at tælle til 10. I dag har Linda P droppet huen og lært at have det godt med at have det godt. Men er hun blevet normal?

Læs artikel (pdf)

Kan jeg få lidt LSD til kaffen?, Jyllands-Posten 2016
Nyhed/baggrund: Han er 36 år. Har et godt, fast job, er gift og har to børn. Et travlt og fuldt liv. Som så mange andre. Men tre gange om ugen er det ikke kun morgenkaffen, der bliver indtaget, før han forlader sit hjem i københavnsområdet og tager på arbejde. Fænomenet hedder mikrodosering og er på vej frem.

Læs artikel (pdf)

Mirakler tager tid, Socialrådgiveren 2015
Interview: Jan Mansur Hussain har en rød mappe fyldt med retsudskrifter, der vidner om en tid, hvor hans liv var alt andet end idyllisk. Han var 13 år, da han blev smidt ud af skolen. Siden fulgte et liv med fængselsophold, stoffer og flere penge, end han kunne bruge. Som 27-årig fik han nok. Så valgte han en anden vej.

Læs artikel (pdf)

Den aften, jeg lærte at blive en mand, Jyllands-Posten 2015
Feature/reportage: Over hele landet mødes stadig flere mænd med andre mænd i mandegrupper for at tale om, diskutere og arbejde med at være mænd. Mandegruppe 18 KBH mødes hver onsdag kl. 19 i strømpesokker. Jeg tog med for at finde ud af, hvad de nye mandegrupper i virkeligheden handler om.

Læs artikel (pdf)

Her har jeg hjemme, Berlingske 2013/2014
Undersøgende artikelserie: Din bolig er ukrænkelig og din ejendomsret er ukrænkelig, hedder det i Grundloven. Det er to af demokratiets stærkeste principper. Men hvordan opfører staten sig, når den fraviger den grundlovssikrede og den principielle ret til en privat ejendom og en ukrænkelig bolig?

Se temaside (web)

Offer for en løgn, Jyllands-Posten 2014
Rekonstruktion: Det kostede Claes Toft Rasmussen halvandet år i fængsel, da en køkkenchef anmeldte et røveri, som aldrig havde fundet sted. Dette er historien om en løgn, der fik store menneskelige konsekvenser. Og om en lystløgner, hvis række af løgne først blev afsløret ni år senere, da han løj én gang for meget.

Læs artikler (pdf)

Frihed på prøve, Jyllands-Posten 2013
Featureserie: De er kriminelle, de er stofmisbrugere, og de er dømte. Men på Kontraktpensionen Fyn lærer de at vende tilbage til friheden. Gennem tre dage fulgte jeg de indsattes hverdag og liv på fængselspensionen – et udslusningssted, hvor der hverken er lås eller tremmer. Belønnet med SDU’s Felt Henrik-pris.

Læs artikler (pdf)